Projekter

Vector Cases

Water Heater 

Omstrukturering; Maskinkonstruktion

Der opstod en række sammenbrud i den eksisterende vandvarmer, uden at man kunne finde frem til hovedårsagen. Ydermere var materialerne produceret i mange forskellige versioner, hvilket betød, at mulighed for vedligeholdelse og hurtig istandsættelse afhang af et stort lager. 

Ved at bruge årsagsanalyse baseret på dataindsamling fandt vi frem til en del designfejl i materialerne og i selve det omkringliggende system, som vandvarmeren skal opvarme.

Visse ting var ikke tilladt at ændre på i det nye design, og det har vi taget i betragtning. Det nye vandvarmersystem er bagudkompatibelt, så det kan erstatte eksisterende vandvarmere. De er nu installeret på et globalt plan og med en højere Overall Equipment Effectiveness (OEE) end udgangspunktet.

Skærmbillede 2019-06-19 kl. 14.47.09

MAF conveyor

Konstruktionsfabrik; Teknisk projektledelse

Vi var ansvarlige for specifikation, udvikling og installation af udtyret – også inkluderende produktionsforløb og logistisk optimering. Projektets primære rammer var at redegøre for konceptfasen gennem udvikling og kvalifikation. Konstruktionsfabrikken yder mere end de Key Performance Indicators (KPI), der bliver brugt som målestok for dette fabriksprojektforslag.

Tooling Process Check List 

Skræddersyet projektmodel; Lean management

Vector satte spørgsmålstegn ved den ustrukturerede tilgang til bearbejdningsforløb. Vi fokuserede på at opnå fordele herudfra ved at simplificere de fagtekniske dossierer omhandlende tilbudsanmodninger (RfQ).

Vi skræddersyede og tilpassede de eksisterende projektmodeller og flow-specifikationer i tæt samarbejde med kunder, aktionærer og med ledelsen. 

Dette resulterede i en dokumentation af højere kvalitet end før, faste processer og muligheden for hurtigere og bedre markedsføring med færre anstrengelser.

WindTurbine

Mobile Forklift Crane

Specialbygget løftekran; Teknisk projektledelse

Som det ser ud i dag, er kranmarkedet mere eller mindre baseret på fabriksbyggeri og maskintyper. 

Formålet med vores opgave var at omorganisere design og opbygningen af bukkraner, som skulle tilpasses et nyt produktionssetup, der lignede de allerede eksisterende produktionssetups. 

Vi startede med en analyse af kravsspecifikationer for processer – Process Requirement Specifications – og fandt ud af, at brugen af bukkraner var meget bekostelig og tog lang tid at producere og installere på byggepladsen. Dette gik ud over selve produktiviteten og resulterede i en del spildtid.

Baseret på en dybdegående, detaljeret forståelse af kravene lykkedes det os i samarbejde med underleverandører at specialdesigne en ny løftekran. 

Business Support to Tooling 

Teknisk ledelse inden for præ-procesområdet.

Som en del af en overgangsordning tog vi os af området omhandlende teknisk ledelse. De konkrete arbejdsopgaver har været at lede og støtte et team bestående af både indiske og danske medarbejdere og kollegaer på et teknisk grundlag. Det har været gældende følgende arbejdsområder: Dorne (RJ, SWR), HCRC, Spalteklinger, Shimoda, Bjælker, Udskære-udstyre-præformer, Kulstof-pultrulsion, ECM og Overflytning/Istandsættelse.

WindTurbine
WindTurbine

Semiautomatisk produktionslinje

Projektledelse på dorn-projekt

Opgaven var at implementere en ny, semiautomatisk serie af dorne-spyd til produktion. Ydermere måtte vi sikre os, at den nye produktionsserie overholdt kravene for tekniske projekter. Vi skulle få leverandører til at samarbejde og garantere levering til tiden inden for budgettet og naturligvis med det rette kvalitetsniveau.

Epoxy visualiseringskabine

Projektets formål er at udvikle en kabine, som ved hjælp af UV kan visualisere og registrere epoxybesmittelse. Hele idéen er at forhindre eksem forårsaget af arbejde med epoxyharpiks. Systemet i kabinen er i stand til at opspore besmittelse ned til en størrelse på 1×1 millimeter. Dette bliver gjort muligt ved at gøre epoxyen selvlysende ved at tilsætte et fluorescerende sporingsstof. Sporingsstoffet bliver synligt, når det bliver belyst af ultraviolet (UV) lys. Projektet er koordineret af Aarhus Universitetshospital med participanter fra Vestas, Siemens og den dermatologiske afdeling i Herning og Aalborg. Vector Engineering administrerer projektet med hele vejen i gennem udvikling og kvalifikation til produktionsanvendelighed. Omfanget rummer et komplekst visionssystem og SW – en transportabel kabine til brug på flere beliggenheder.

EpoxyVisual
miwire-roudem-single-product_c2qzwp

Miwire - Roudem

Roudem project was an exciting and very challenging task, where a tight schedule and budget required a spot-on construction.

With our many years of experience from the mechatronic and plastic industry, we constructed a product that fully meet the customer requirement & budget within the time plan.