Ydelser

Modularitet

Vi arbejder med modularitet

De fleste produktionsvirksomheder ved ikke, hvilke fleksibiliteter (defineret af en række produktvariationer) der faktisk er tilgængelige fra deres nuværende produktionssystemer. Som følge heraf overinvesterer mange virksomheder rutinemæssigt i at bygge nye produktionslinjer for at producere nye produktvariationer, når deres nuværende produktionssystemer i mange tilfælde allerede har (eller nemt kan tilpasses til at have) den nødvendige fleksibilitet til at producere nye produktvariationer.

Vector Engineering er glade for at kunne meddele, at vi nu samarbejder med Dr. Ron Sanchez, Professor Emeritus ved Copenhagen Business School og velkendt ekspert i design af modulære systemer. I samarbejde hjælper Dr. Sanchez og Vector Engineering nu virksomheder med at analysere den strategisk vigtige fleksibilitet i deres eksisterende produktionssystemer og med at specificere og designe nye produktionssystemer med specifikke former for strategisk vigtige fleksibilitet.

Dr. Ron Sanchez

Dr. Sanchez (PhD, MIT 1991) har mere end 25 års erfaring med at arbejde med fremstillingsvirksomheder med at udvikle modulære platforme – modulære produktarkitekturer understøttet af fleksible produktionssystemer – der gør det muligt for virksomheder at øge deres produktudvalg, hurtigt opgradere produktydelsen, øge hastighed til markedet og reducere de samlede omkostninger pr. enhed med så meget som 50 % eller mere. Dr. Sanchez har rådført sig om modulære produktarkitekturer og fleksible produktionssystemer med store virksomheder rundt om i verden, herunder Philips, Siemens, General Electric (USA), Mercedes Benz, Renault-Nissan Alliance, Novo Nordisk, Vestas, Atlas-Copco og Grundfoss, blandt andet samt med små og mellemstore virksomheder i Danmark og Norden. Han har også udgivet mere end 30 artikler om modulære systemdesign og deres anvendelser som muliggøre faste strategier, der tilbyder større produktudvalg, hurtig opgraderingsmuligheder, hurtig markedsrespons og betydelige omkostningsreduktioner pr. enhed.

Vector Engineering har arbejdet sammen med førende danske virksomheder med design af produktionssystemer og konsulentydelser i over 10 år. Vector Engineering bruger nu fleksibilitetsanalysemetoden udviklet af Dr. Sanchez til at bestemme det faktiske udvalg af produktvariationer, som en virksomheds eksisterende produktionssystemer er i stand til at producere. 

Dr. Sanchez vil arbejde med passende ledelsesniveauer for at identificere de former for produktionsfleksibilitet, der er strategisk vigtige for hver virksomhed, og vil derefter arbejde sammen med Vector Engineering for at bestemme omfanget af den relevante fleksibilitet versus ufleksibilitet i virksomhedens nuværende produktionssystem(er). Vector Engineering vil derefter identificere fleksible flaskehalse i virksomhedens eksisterende produktionssystemer. I samarbejde med hver virksomheds egne produktionsspecialister vil Vector Engineering foreslå løsninger til at fjerne flaskehalse og forbedre de strategisk vigtige former for fleksibilitet i eksisterende produktionssystemer.

Fleksibilitetsanalysemetoden udviklet af Dr. Sanchez kan også anvendes proaktivt til at definere de strategisk vigtige fleksibilitetsparametre for nye produktionslinjer for at sikre, at enhver ny produktionskapacitet vil have den strategisk vigtige fleksibilitet, som en virksomhed har brug for i produktionens  forventede levetid.

De unikke fordele ved samarbejdet mellem Dr. Sanchez og Vector Engineering er, at vi kan skabe en dialog med den øverste ledelse, der kan afklare, hvilke strategiske fordele hver virksomhed virkelig har brug for at få ud af deres produktionssystemer – og derefter følge op for at levere detaljeret teknisk produktionsanalyse og design, der vil være fokuseret på at løse nuværende problemer og skabe fremtidige kapaciteter, der betyder mest for hver enkelt virksomhed.

Uanset om vores engagement er at analysere den strategisk vigtige fleksibilitet i eksisterende produktionssystemer eller at hjælpe virksomheder med at designe nye produktionssystemer med strategisk vigtige fleksibiliteter, er vores mål altid frit og åbent at vise kunderne, hvordan de bruger fleksibilitetsanalysemetoden, så hver enkelt kunde udvikler sine egne evner inden for produktionsfleksibilitetsanalyse og design. Vector Engineering står naturligvis også klar til yderligere at støtte virksomheder i deres fleksibilitetsanalyse og designprocesser, når det er nødvendigt.